dinsdag, 02 januari 2018

Start werkzaamheden Bisonspoor 2020

In en rondom BISON Shopping Center gaat vanaf 2018 veel gebeuren. De eerste stap van de vernieuwing is de sloop en bouw van parkeergarage P1 bij Bisonspoor.

In dit bericht informeren de gemeente Stichtse Vecht en de eigenaar van het winkelcentrum, Winter Trust u over de werkzaamheden en maatregelen.

Vanaf 8 januari wordt er gewerkt aan het eerste projectdeel van Bisonspoor2020: een nieuwe 5-laagse parkeergarage met circa 1.100 parkeerplaatsen. Deze moderne parkeergelegenheid maakt gebruik van de nieuwste toegangstechnieken en blijft gratis toegankelijk voor bezoekers van het winkelcentrum en kantoortorens. Drie liften gaan zorgen voor een optimale bereikbaarheid. Via de vernieuwde brug heeft u straks snel en comfortabel toegang tot het winkelcentrum. De verwachtte oplevering van de nieuwe parkeergarage is oktober 2018

Beschikbaarheid parkeerplaatsen

In januari blijft een groot deel van de parkeerplaatsen van de P1 parkeergarage beschikbaar. Deze zijn wegens werkzaamheden wel uitsluitend bereikbaar via de binnenring van Bisonspoor. Op locatie zullen verkeersregelaars en bewegwijzering zorgen voor verwijzing naar parkeergelegenheid.

Optimale bereikbaarheid

Vanaf februari 2018 wordt P1 in zijn geheel afgesloten. Routes naar alternatieve parkeerplaatsen worden duidelijk aangegeven met borden.

Vanaf februari zijn er aanvullende tijdelijke parkeerplaatsen beschikbaar in de openbare ruimte bij de Dirk van den Broek en bij de HEMA. In overleg met de bewonerscommissie van Portaal, de wijkcommissie Bisonspoor en met de klankbordgroep 2020 is afgestemd dat ook op minder voor de hand liggende plaatsen parkeerruimte kan worden toegevoegd. De tijdelijke parkeerplaatsen worden verwijderd na oplevering van de nieuwe parkeergarage in oktober 2018.

Parkeergarage P2 krijgt aan de binnenring van Bisonspoor ook een entree voor automobilisten om deze beter vindbaar en bereikbaar te maken. Verder komt er een lift naar de etage geschikt voor bezoekers met winkelwagens.

Parkeren in de omgeving blijft gratis, een aantal parkeerterreinen wordt tijdelijk blauwe zone met een maximale parkeertijd van 4 uur.

Verplaatsing markt

Met ingang van 6 januari 2018 zal de weekmarkt Bisonspoor tijdelijk verplaatst worden.
De nieuwe tijdelijke locatie voor de markt zal naast het Safarigebouw zijn. Fietsers worden op deze marktdag (zaterdagen) omgeleid. Hiervoor wordt een gedeelte van de parkeerplaatsen afgezet door middel van een parkeerverbod en hekken. Het afgezette deel ten behoeve van de markt betreft het gedeelte tegenover Safari waar de ondergrondse containers staan. Gemarkeerd in het rode vak. De markt zal naar verwachting een jaar op deze tijdelijke locatie blijven.

 

Zie ook bijgaand wijkbericht

Laatste wijziging maandag, 08 januari 2018 12:35